top of page

Pečeme chleba se Standou na statku


Letošní tvoření na Čečetkově statku zahajujeme malou oslavou chleba. Upečeme jej v našich kachlových kamnech a procesem nás provede Standa Celý, který je profesí i duší pekař a pracuje v pekárně Sázava.

S chlebem je spojeno odpradávna mnoho rituálů, které si určitě připomeneme. Od prvních chvil, kdy se člověk naučil dělat chléb, stal se bochník symbolem lidské práce a námahy, zároveň i symbolem srdečnosti a také vděčnosti za dar života. Proto si také připomeneme tyto hodnoty a poděkujeme předkům.

Vstoupil vám chléb do snu?

Vězte, že pokud se vám o chlebu zdá ve snu, přinese vám to dobré zprávy. Vidět drobty přináší hodně peněz a krmit chlebem ptáky znamená šťastný rodinný život.


Standa pro nás bude mít mnoho užitečných návodů, rad a inspirace. Kromě toho, že společně zaděláme těsto, které vypracujeme, necháme vykynout a budeme s ním pracovat, budeme mít dost času na besedu. Například o tom, kolik známe druhů chleba a který nám chutná? Který je nejzdravější, nejchutnější, nejlepší... A který chléb nejdéle vydrží? Jak jej nejlépe uchovávat? Balit do utěrky, do igelitu, nebo zavírat do chlebníku?

Jaké jsou rituály spojené s pečením, pojídáním a uchováním chleba?

Jak správně krájet chléb? A jaké mýty a zvyky známe?

Bude prostor i dobrou kávu, oběd, i na procházku po zahradě.

Bude příležitost namazat si čerstvý chléb sádlem se škvarky a přikusovat kyselou okurku....

Svačina, nealkoholické nápoje, zdravý oběd, suroviny a vedení workshopu je v ceně 890 korun.


Dovolíme si požadovat zálohu ve výši 445 korun, abychom vám mohli rezervovat místo, protože počet míst je omezen.


Zájemci, hlaste se na mejl hanysova@hanycom.cz, případně volejte 777 348 529. Děkujeme za váš zájem. Těšíme se na vás.

Zdenka a Oldřich Hanyšovi

Štítky:

Comments


bottom of page